Sistemi vešanja na vozilu obezbeđuje stabilnost, upravljivost i komfor tokom vožnje. Zadatak vešanja je da obezbedi kontakt točka sa voznom površinom jer se vučna sila vozila ostvaruje preko gaznih površina guma. Sa druge strane, vešanje treba da priguši vibracije i udare koji se prenose sa neravnog puta preko točkova na vozilo čime se štiti od oštećenja i habanja, a ujedno vožnju čini udobnom.

Vremenom tokom upotrebe dolazi do habanja, dok udarci i rupe na putu mogu dovesti do oštećenja komponenata sistema vešanja. Žalbe vozača na poskakivanje vozila tokom vožnje, otežana upravljivost, pojava lupanja prelaskom preko neravnog puta ukazuje postojanje nepravilnosti u sistemu vešanja. Ovo može da ukaže na ozbiljan problem koji utiče na bezbenost vožnje.

Redovnom kontrolom svih elemenata u sistemu vešanja može da se otkrije habanje komponenata pre nego što se jave ozbiljni problemi. Takođe, proverava se i njihova međusobna usaglašenost jer samo njihova ispravnost ne garantuje ispravnost celokupnog sistema vešanja.

Najbolja garancija za ispravnost, udobnost i sigurnost Vašeg vozila jeste redovno održavanje u profesionalnom servisu. Na taj način ćete zadržati kvalitet vozila i izbeći skupe popravke. Danas je auto servis Šimandli, moderan i tehnički opremljen servis specijalizovan za vozila novije generacije.

TOP